Gazdivá válás

hobbi kiskutya vásárlása

A kutyavásárlás egy tudatos döntés eredménye, melyet a tenyésztő szakmai oldalról kell, hogy támogasson. Nálunk a legfontosabb szempont, hogy minden gazdi a hozzá, az életkörülményeihez, és a kutyával elérni kívánt céljaihoz legjobban passzoló kicsit vigye haza, akivel a következő 15 évet boldogságban fogja eltölteni.

Hobbi kutyáink számára ivartalanítási kötelezettséget írunk elő. Minden puppy nálunk esik át minimum az első két oltásán; chipet kap, amit az állatorvosunk regisztrál; legalább 3 alkalommal féreghatjuk és klinikai szemszűrést csináltatunk a betegségek kizárására. A családba költöző kiskutyákkal együtt átadjuk a törzskönyv eredeti példányát, néhány napra elegendő élelmet, és egy kis kezdő csomagot is.

társtulajdonosság

Hiszünk abban, hogy kivétel nélkül minden kutya boldog családi életet érdemel, ami szeretettel és foglalkozással teli. Minket az időnk korlátoz abban, hogy minden ígéretes kutyát magunknál tartsunk, ezért használjuk a társtulajdonosság intézményét, európai és amerikai tenyésztőkkel, valamint magyar hobbi gazdikkal. A kutyák legtöbbször baba vagy fiatal korban kerülnek családba. A társtulajdonba adott kutyák továbbra is a Skyron tenyésztési programjában szerepelnek, így a gazdiktól magas fokú rugalmasságot, és együttműködést várunk el ebben a felállásban, ami mindkét fél részéről kölcsönös magas fokú bizalmon alapul. Felállítottunk néhány keretszabályt, amit egy ilyen együttműködés során minden körülmények között szükséges betartani. Ez vonatkozik a kutya fizikai állapotára, küllemére, nevelésére.

örökbefogadás

Örökbeadás ugyanazon a gondolati és érzelmi alapokon nyugszik, mint a társtulajdonosság: minden kutya boldog családi életet érdemel. Az örökbefogadási programban felnőtt kutyák szerepelnek, akik kiállítási szempontból ígéretesnek indultak, de valamilyen oknál fogva mégsem váltak a tenyészprogram részévé. A másik kategóriába azok a tenyészkutyák szerepelnek, akikkel már nem tervezünk tovább dolgozni.